maandag 30 maart 2015

Hart-en vaatziekten, niet bij dieren

In het tweede jaar van mijn studie tot Medisch analist ontdekte ik dat hart- en vaatziekten bij dieren in wezen niet voorkomen, terwijl het bij mensen een van de voornaamste doodsoorzaken is. 



De volgende ontdekking door wetenschappers betekende een doorbraak voor de natuurgeneeskunde wereldwijd: dieren zijn zelf in staat vitamine C aan te maken, wat noodzakelijk is voor de vorming van collageen - een versterkende molecuul voor ons lichaam en bloedvatenstelsel. Hoe meer vitamine C, hoe meer collageen, hoe beter de stabiliteit van de wanden van het bloedvatenstelsel en hoe minder hartaanvallen. Dieren krijgen zelden hartaanvallen omdat ze zelf voldoende hoeveelheden vitamine C kunnen aanmaken. Wij kunnen er nog niet één molecuul zelf van aanmaken en ons dieet bevat vaak te weinig vitaminen, wat tot verzwakking van het bloedvatenstelsel leidt en het gevoelig maakt voor afzettingen. Deze afzettingen ontstaan voornamelijk daar waar onze bloedvaten door mechanische spanning belast worden - met andere woorden, de kransslagaders van het pompende hart. 

Onze eigen dagelijkse voeding, ook al eet je ontzettend " gezond ", bevat ten opzichte van 100-150 jaar geleden nog maar een fractie van de vitaminen en mineralen......Dit komt door het kunstmatig ingrijpen van de mens. Gewassen en zaden worden gemanipuleerd(Monsanto en Syngenta), teveel kunstmest enz. Hierdoor is het noodzakelijk geworden dat er aan je dagelijkse voeding alsnog vitaminen en mineralen worden toegevoegd. 

Ik sprak net over vitamine C. Iedereen is het er over eens dat vitamine C goed voor je afweersysteem is. Dieren zijn instaat om zelf vitamine C aan te maken, helaas zijn er een aantal die dat niet kunnen.....en de mens is er eentje van naast de mensaap en de cavia.

Op dit moment wordt er door het Voedingscentrum een ADH afgegeven van ongeveer 60 mg per dag.We halen het caviaatje er eens bij....een gemiddelde cavia weegt ongeveer 1 kg. Voor cavia's wordt door dierenartsen naast de dagelijkse dosis groenten/fruit nog 30 mg vitamine C extra geadviseerd. Whahaha, wat een vergelijk! Ik concludeer hier dus uit dat de mens maar evenveel vitamine C krijgt als twee cavia's? Dit kan toch niet waar zijn?? Ja toch....

In vergelijk met honden en katten : deze produceren dagelijks ZELF(afhankelijk van het soort en grootte) gemiddeld 2000-3000-4000mg per dag! Een simpel basisschool rekensommetje leert ons dat wij als mens dit echt niet binnen krijgen via onze groenten en fruit. Een cavia van 1 kg krijgt dus dagelijks 30 mg vitamine C extra. Als we dit vergelijken met de gemiddelde mens van 70 kg, dan zou deze dus 70 x 30mg extra moeten innemen, dit komt neer op 2100mg, wat weer in vergelijking staat met de honden en katten! Je kunt nu dus voor je zelf uitrekenen met je eigen gewicht hoeveel vitamine C je dagelijks nodig hebt boven op je dagelijkse inname van groenten en fruit.

De onjuistheid van de bewering dat een hoge vitamine C-inname tot de vorming van nierstenen zou leiden is opnieuw aangetoond door een Amerikaans onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van de Health Professionals Followup Study. De deelnemers aan het onderzoek, die in vergelijking met andere bevolkingsgroepen relatief veel vitamine C gebruikten, werden gedurende 6 jaar gevolgd. Daarbij werd géén verband geconstateerd tussen het risico op nierstenen en de vitamine C-consumptie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten