donderdag 26 maart 2015

Water, het enig ware middel tegen veroudering

Water, het komt uit de kraan of je koopt in flessen bij de supermarkt. Voor ons in de Westerse wereld een simpel gegeven, we kunnen gewoon dagelijks aan ons water komen.

Niemand beseft echter dat water eigenlijk van groot belang is voor de gezondheid en veroudering van de mens. We rennen liever met z'n allen naar de drogist, parfumerie, apotheek enz. om de nieuwste chemische troep die zich anti-rimpelcreme noemt voor idiote bedragen te kopen  en die vervolgens op het gezicht smeren. Ja want stel je voor dat de veroudering ineens doorzet!!! WHHAAAAA, ze moeten er niet aan denken..........


Toch is er niets mis met de drang zich goed te willen verzorgen. Maar verzorgt de mens zich wel goed?Het is nu voorjaar, en mensen haasten zich de tuin of moestuin in om te zaaien en planten. Maar als je die tuin niet goed verzorgt wat denk je dan dat er gebeurd? Stel dat je je planten de juiste voeding geeft, groeien ze dan mooi en gezond? NEE!! Want het meest belangrijke ontbreekt, WATER! Want al geef je de planten de juiste voeding, maar niet genoeg water, dan zal er van je planten maar een zielig hoopje uitdroogde troep overblijven. En zo is het met de mens ook....

Laten we eens kijken naar onze dagelijks menselijke behoeftes aan water. We gaan uit van de meest ideale omstandigheden; aangename kamertemperatuur, gemiddeld lichaamsgewicht(70kilo), en geen activiteit kortom mens in ruste zittend op een stoel. Gewoon zitten en kalmpjes in- en uitademen. Per dag geeft het " zitten " ongeveer een verlies(via de huid) op van 500 ml vocht, uitademen 350 ml, en via de ontlasting ongeveer 150 ml. Dat is een hele liter per dag en dat zonder een druppel zweet, te praten of andere beïnvloedende factoren!
We hebben ook nog steeds een volle liter water nodig om ons lichaam dagelijks te zuiveren van alle afbraakproducten die bij de stofwisseling ontstaan. Opgeteld is dat dus al twee liter, en dan spreken we alleen nog over het minimum! Per 10 kilo gewicht is dat dus 285 ml afgerond naar 300 ml. In ruste en bij 70 kilo.....Ik zou zeggen neem je eigen gewicht eens onder de loep en reken je dagelijkse persoonlijke waterbehoefte uit. Nogmaals dat is het minimum........we houden niets over voor beweging, activiteit enz....kortom we drogen uit en ons lichaam loopt schade op!!! Sterker nog we verouderen sneller!! Kijk maar naar een plant die niet genoeg water krijgt...die verouderd en sterft af. En dat gebeurd ook met ons lichaam als we niet genoeg water binnenkrijgen. We kunnen nu eenmaal geen water opslaan als een kameel haha. Medisch gezien heeft de mens 1,5x het absolute minimum dagelijks aan water nodig. Dit betekend dus 450 ml per 10 kg lichaamsgewicht.

Op deze manier verzorgen we ons lichaam op de juiste wijze, drogen we niet uit en ons lichaam loopt geen schade op. Als we dit minimum van 450 ml per 10 kg niet aanhouden dan blijven er in ons lichaam gif- en afvalstoffen zitten omdat ons die niet kan wegwassen. En dan veroudert ons lichaam sneller. Dit is de belangrijkste oorzaak van versnelde veroudering! Ons lichaam is gecodeerd om 120-140 jaar oud te worden, echter door die versnelde veroudering worden maar ongeveer de helft zo oud....kort gezegd, we verouderen twee keer zo snel.

Dit is het geheim. Een gebrek aan onderhoud van ons lichaam( en dan bedoel ik niet met chemische troep zoals medicijnen en crèmes) maar aan water.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten