dinsdag 24 maart 2015

10 jaar jonger door juiste voeding

Klinkt als onzin maar toch is het waar. Ik heb het zelf ondervonden en voel me giga goed!
Er wordt ons geleerd dat genen en bacteriën de oorzaak van alle ziektes zijn en grijpen we naar allerlei wazige supplementen die ons beloven gezond te blijven. We hopen dat we gezond oud worden en slikken,smeren enz allerlei troep.
Het gevolg daarvan is dat het eigenlijk niet uit maakt wat we nou eten. We hebben immers toch weinig invloed op onze genen (is ons wijsgemaakt) en of we wel of geen infectie/onsteking krijgen. Waarom zouden we dan écht gezond eten, op het maximale niveau wat mogelijk is? Je wil toch ook een beetje genieten, of niet?

We verbeteren pas onze voeding als
  • De spiegel, weegschaal of kleding ons stimuleert om er iets aan te gaan doen
  • De huisarts ons verteld dat er nu iets moet veranderen, "omdat anders...
En meestal vallen we zelfs dan (na een tijdje gezonder te hebben geleefd) weer terug in onze oude gewoontes. Toch kun je er snel en eenvoudig een enorme verbetering in brengen. Een verbetering die je op korte termijn veel meer energie oplevert en op iets langere termijn een veel betere huid en een veel betere kwaliteit van leven. Het is uiteraard niet gegarandeerd(hangt van je doorzettingsvermogen af(, maar er zijn mogelijkheden.
Het eerste wat ik je wil vertellen:

Het is niet je leeftijd dat veroudering veroorzaakt, het is wat je eet!
Een feit is echter dat onze voeding in de afgelopen 100 jaar meer is veranderd dan (bij wijze van spreke) onze kledingstijl, terwijl we genetisch gezien nog exact dezelfde voeding nodig hebben als toen. Het gemiddelde voedingspatroon wat we in Nederland eten van twee keer per dag brood en 's avonds aardappelen/pasta/rijst met groente en vlees of vis geeft ons wel brandstoffen (en zelfs meer dan dat we verbranden, waardoor we steeds dikker worden), maar de essentiële voedingsstoffen voor een goede gezondheid ontbreken in ons voedingspatroon! Door de jaren heen ontstaan er echter tientallen verschillende tekorten in ons lichaam, die uiteindelijk leiden tot diverse klachten. Deze klachten plaatsen we allemaal onder de noemer 'veroudering'. Het punt is echter dat je deze klachten niet hoeft te ervaren. Er is een verandering nodig in de manier waarop we eten en leven. Naast een jongere huid, een betere weerstand en een slanker lichaam zal het veranderen van het voedingspatroon en levenswijze die ik zelf nu volg veel meer energie geven.

We zijn gewend dat als we iets eten of drinken dat ons energie geeft, we daarna weer ook in een dip raken. Het is echter de piek in je bloedsuikerspiegel die je tijdelijke energie geeft, maar daarna juist energie kost. Als je chocolade of Twix eet, of een energiedrankje drinkt, stijgt je bloedsuikerspiegel door de suikers die in je bloed komen. Het geeft je een boost (aan deze stimulans raken we zelfs verslaafd...). Daarna maakt je lichaam meteen een hormoon (insuline) aan om deze suikers in je lichaam op te slaan als spierglycogeen of als vet. Gevolg: Je bloedsuikerspiegel daalt en je raakt in een energie-dip. Echte, duurzame energie ontstaat echter door vitaliteit. Voeding die je de vitamines, mineralen, antioxidanten en het water geeft wat je lichaam echt nodig heeft om op te functioneren. Het is de unieke samenstelling van bepaalde voedingsmiddelen die je voor de hele dag constante energie geven.
Er is dus een verschil tussen een brandstof (die je ook nog eens dik maakt) en duurzame, blijvende energie en vitaliteit.

 Jij bepaalt wat je eet en jij bepaalt hoe je je de hele dag voelt.

Je kunt je lichaam de extra taak geven om ongezonde voeding die je eet ook nog eens te moeten verwerken, of je kunt je lichaam een voedzame maaltijd geven die gemakkelijk verteerd kan worden en die je lichaam voedingsstoffen geeft die helpen bij de opbouw en bij overleving.

We moeten echt gezonde voeding eten, in plaats van een maaltijd (zoals we over het algemeen voornamelijk eten) die een belasting op ons lichaam legt, die leidt tot afbraak en daarom tot veroudering. Je kunt vandaag besluiten om meer kennis te vergaren en je gezondheid te verbeteren...









Geen opmerkingen:

Een reactie posten