donderdag 19 februari 2015

Boter met roombotersmaak...

Al enige tijd zie ik op TV een reclame over een nieuwe boter met roombotersmaak; Cake en koekjes van Blue Band. Tegenwoordig verbaas ik me nergens meer over, maar dit liet mijn haren weer eens rechtstaan( en dat zag er niet overigens ;) Boter met roombotersmaak, speciaal voor cake en koekjes, hoe verzinnen ze het.

De basis voor bakken is toch zo simpel, je gebruikt bloem, boter en eieren. Deze boter is van oudsher altijd roomboter, niks geen toevoeging van margarine of halvarine, of olie, nee gewoon lekkere vette, smeuïge roomboter. Roomboter bij bakken geeft die heerlijk ouderwetse smaak, en dan die geur mmmmmmm!

Dat dan een bedrijf als Blue Band, dat zich heeft gespecialiseert in boter, een boter op de markt brengt met roombotersmaak, ze moeten zich schamen. Het gaat hier ergens goed mis. Lees wat er op hun website over deze nieuwe boter staat:

Blue Band Cake & Koekjes, met roombotersmaak!
Blue Band Cake & Koekjes is speciaal voor de lekkerste Cake & Koekjes. Blue Band Cakes & Koekjes heeft een zachtere textuur, waardoor het gemakkelijk te mengen is tot een goed beslag. Daarnaast heeft het de heerlijke smaak van roomboter. Blue Band Cake & Koekjes behoudt zijn structuur tijdens het kneden, waardoor het ook geschikt is voor koekjes en harde taartbodems.




       
                                  Laten we eens naar de ingrediënten kijken:
Plantaardige oliën (koolzaadolie, zonnebloemolie, geheel geharde koolzaadolie; in wisselende verhoudingen), water, zout (1,5%), aroma (bevat MELK), DROGE MELKBESTANDDELEN, emulgatoren (zonnebloemlecithine en SOJALECITHINE), voedingszuur: citroenzuur, aroma, kleurstof: bèta-caroteen, vitamine A en D.

Ik heb altijd begrepen dat boter van melk gemaakt wordt, en melk komt toch echt van een koe? Ben ik verkeerd ingelicht? Zoals ik bovenstaande ingrediëntenlijst begrijp heb je hier de koe niet meer nodig, want je gebruikt plantaardige oliën( incl de gewraakte zonnebloemolie!). Daar maak je een hutseltje van met water,emulgatoren(ja want anders mengt het water niet met olie) en zout. Hoera, jaja en dan zelfs iets van melk. Wat een domper....het zijn zelfs maar droge melkbestanddelen en wat kunstmatige aroma's want anders smaakt de " boter " niet naar roomboter.
Dan wordt er voor het gemak(of de schijn?) nog iets van Vit.A en D toegevoegd, en de kleur iets opgepept met caroteen. Getver!

Rijst meteen de vraag waarom?? Waarom iets namaken wat in pure en schone vorm gewoon te krijgen is? Echte roomboter wordt altijd van verse room gemaakt, van een echte koe!
Niet van een fabriekskoe, die allerlei rare handelingen moet uithalen om kunstmatig een botertje te maken en voegt er wat kunstmatige aroma's en kleurstoffen aan toe, bleh...

Alweer een truc om mensen van pure voeding af te halen, want dat is veel te gezond voor ons. Beter is het om al die fabriekstroep naar binnen te werken zodat we ziek worden en de farmaceutische industrie weer kunnen spekken.

Koop toch gewoon roomboter mensen, zeker voor je gezondheid wil je de puurste en beste ingrediënten hebben en dat is zonder twijfel roomboter. Ik blijf mij verbazen over de marketingtrucs van bedrijven, maar mensen trap er niet in. Gebruik je gezonde verstand, en kies gezond. Kies voor echte roomboter!

www.nutribalance.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten