In de prehistorie gingen we op jacht met
onze speer op vlees. De vrouwen plukten de vruchten zo van de bomen. Er was geen schijf van vijf, of een
voedingscentrum die ons vertelde dat we bepaalde dingen niet mochten eten.
Tegenwoordig jagen we in de supermarkt met onze pinpas in de aanslag op
voorgebraden vlees, zakken chips, koekjes en pudding. De gegrilde kippen
vliegen ons zo de mond in.
Voor dit “ gemak “ moeten we flink boeten;
obesitas en diabetes vormen een extreem gevaar voor de gezondheid, kanker en
hart-en vaatziekten staan onverminderd op nr. 1 doodsoorzaak. Reden: ergens
tussen prehistorie en moderne tijd zijn we vergeten wat tot onze orginele en
optimale voeding behoort. Vroeger wist
men feilloos te vertellen, overgebracht van vader op zonen, wat giftig voedsel
was( paddestoelen, kruiden en planten), nu moet ons dit een onleesbaar in
koeterwaals geschreven etiket vertellen begeleid door allerlei idiote
marketingkreten.
Tijdens mijn opleiding aan de Hogere
Laboratoriumschool in Sittard werd mij al snel duidelijk dat er iets goeds mis
was met ons voedsel:
·
Er is weinig bekend over de
relatie tussen voeding en gezondheid
·
Fabrikanten zijn nooit eerlijk
over wat er in het voedsel zit en hoe het gemaakt is
·
Hedendaagse voeding zit vol met
chemische en giftige toevoegingen
·
Bijna alle levensmiddelen in de
supermarkt zijn kunstmatig
We zijn ongewild als proefkonijn te werk
gesteld door de constant “ vernieuwende “ producten die in de supermarkt
liggen. Niemand weet wat de gezondheidseffecten zijn hiervan. Zijn de
boullionblokjes met MSG, toetjes met fructose en mayo met bisphenol-A wel zo
gezond als men beweert? Dacht het toch niet……
Ik zou zeggen, kook PUUR! Daar bedoel ik
mee dat je met je dagelijkse voeding zo dicht als maar kan bij de natuur moet
blijven. Eet wat er in de prehistorie gegeten werd, niet meer en niet minder.
Vermijdt alle producten(en dat is 99% van de supermarktinhoud) waar mee
gerommeld is, kook en maak alles zelf
van pure ingredienten.
Waarom fruitsap kant en klaar kopen terwijl
het fruit ook zo in de supermarkt ligt? Zijn we echt te lui om zelf ons sapje
te persen? Ja! We drinken liever een sapje aangelengd met water,
gepasteuriseerd(het overgrote deel van de vitamines gaan dan verloren),
toegevoegd met suiker en citroenzuur, getver………….
Intussen wordt er flink reclame gemaakt dat
we witbrood niet moeten eten, maar volle granen zoals volkorenbrood. Dit zou
uitermate gezond zijn en veel vezels opleveren…niets is minder waar. Als men
genoeg groenten en fruit eet levert dit genoegd dagelijkse vezels op. Daarbij
worden de vitaminen en mineralen(als die al in het brood zitten) belemmerd door
fytinezuur. Darmproblemen door gluten zijn ook al niet meer weg te denken, en
de gist en glycatieproducten( suikers in de korst) maken je ook niet gezonder.
Nee, voor mij geen voorgefabriceerde
voedingsmiddelen meer. Ik kook PUUR, en weet wat er in mijn voeding zit. Als
meer mensen dit principe zouden volgen, zat Ome dokter snel in de WW;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten