donderdag 21 mei 2015

is ADHD echt een ziekte?

Denken jullie echt dat ADHD een ziekte is? En dat die behandeld moet worden met een aan cocaīne verwant geneesmiddel??

Waarom kunnen we niet eenvoudigweg vertrouwen op een geneesmiddel? Winsten – tegen welke kosten? De wereld zal gewoon moeten veranderen. En snel!


En dat zal lukken. Oneerlijkheid in de medische wereld dient met wortel en al te worden uitgeroeid. Niemand, niet de gezonden van lijf en leden, niet de artsen en niet de zieken, wil slaaf zijn van een geldmachine. Hoe geld te verdienen?Je zult zien hoe ver sommige mensen bereid zijn te gaan om geld te verdienen. Om schatrijk te worden, moet je iets maken dat je kan verkopen:

1. tientallen jaren lang,

2. op een dagelijkse basis,

3. met een flinke winstmarge,

4. aan een gigantische groep mensen.

Laten we eens kijken welk product aan alle vier die voorwaarden voldoet.
Ten eerste:
Om klanten tientallen jaren iets te kunnen verkopen, heb je ook jonge klanten nodig. We willen dus een product dat we ook aan kinderen kunnen verkopen en niet alleen aan bejaarden.
Ten tweede:
Maar wat kun je iemand nu elke dag geven? Dit is een leven vol stress, dus doen kalmeringsmiddelen en antidepressiva het heel leuk, want die kunnen ook op dagelijkse basis ingenomen worden, vooral als de klant eraan verslaafd raakt.
Ten derde:
En dat laatste is helemaal een goed idee, want het valt meteen onder de volgende voorwaarde – die van een fikse winstmarge. De fabricagekosten van antidepressiva zijn laag, dus de winst is hoger dan bij andere geneesmiddelen. Denk maar even aan Xanax en Prozac.

Nu nog een laatste vlekje wegwerken:
Ten vierde:
Hoe krijgen we een heleboel klanten? Wat we nodig hebben is een brede vraag, volgend op een breed probleem. Iets waar veel mensen mee te maken hebben. Zoals honger en dorst.

Hoera, we hebben het gevonden! Laten we hyperactiviteit(ADHD) noemen ...

Kinderen maken herrie en zitten nooit stil. Ze zijn altijd in beweging, pulken, prutsen, frunniken, friebelen en wiebelen. Alles is even boeiend. Hun aandachtspanne is kort en ze zijn altijd op zoek naar nieuwe boeiende dingen. Fantastisch! Laten we dit als ziekte opnemen. We moeten er ook een naam voor vinden.

Laten we het hyperactiviteit noemen of concentratieproblemen . Nu hebben we iets dat we kunnen behandelen.... en verkopen Ritalin!
Jippie! Wat een gouden business – geef de kids maar Ritalin. Zij worden rustig en wij worden rijk. Voeg er wat nerveuze onderwijzers aan toe, plus een paar ouders die hoofdpijn krijgen van al dat geren in huis, doe er een psychologieprogramma voor de scholen bij en we hebben klanten bij de vleet.We kunnen het geld niet snel genoeg binnen harken. En de leek zal er gemakkelijk voor vallen, dus…

Dit is allemaal waar, hoe akelig het ook klinkt.

Men heeft ons zover gekregen dat wij onze kinderen drogeren, en de farmaceuten eraan verdienen.

Tientallen autoriteiten en toonaangevende experts hebben hun verontwaardiging kenbaar gemaakt. Ze zeggen dat deze ziekte verzonnen is, dat het zwendel is en een grof schandaal. Hyperactiviteit? ADHD? Dat kun je wel over iedereen zeggen. Dan is er geen gezond kind voor wie die diagnose niet opgaat. Er is bewijs dat Ritalin onder kinderen en jongeren tot een verhoogde incidentie van zelfdoding leidt en dat het een factor is in de schiet- en slachtpartijen die op scholen plaatsvinden.Veel onderzoeken stellen ook dat dit een makkelijke manier is om van kinderen drugsverslaafden te maken.

ADHD was slechts een theorie ontwikkeld door Dr. Leon Eisenberg, psychiater.
Er was geen enkel bewijs dat het een verifieerbare ziekte is. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is.

Miljoenen jonge kinderen krijgen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven. Het wordt tijd hier iets aan te doen, vind je ook niet? Mijns inziens moet een kind kunnen wiebelen. Een kind behoort levendig te zijn en in alles geïnteresseerd. Dat maakt een kind normaal.

Geef een kind boeiend en interessant onderwijs van hoge kwaliteit en het let heus wel op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten