Eieren zitten vol met waardevolle voedingsstoffen en worden dan ook vaak terecht " de multivitamine van de moeder natuur " genoemd. Ze hebben unieke antioxidanten en krachtige voedingsstoffen voor onze hersenen. Een heel ei bevat een verbazingwekkend aantal verschillende voedingsstoffen. Stel je voor....deze voedingsstoffen zijn sterk genoeg om een enkele bevruchte cel uit te laten groeien tot een kuikentje. Eitjes zitten boordevol met vitaminen, mineralen, hoge kwaliteits eiwitten en goede vetten.
Een ei bevat:
- Vitamine B12 : 9% ADH
- Vitamine B2 : 15% ADH
- Vitamine A : 6% ADH
- Vitamine B5 : 7% RDA
- Selenium : 22% ADH
- kleine hoeveelheden van allerhande andere vitamines en mineralen die ons menselijk lichaam nodig heeft, inclusief calcium, ijzer, kalium, zicnk, mangaan, vitamine E, foliumzuur en nog verschillende
Voorheen werden mensen gewaarschuwd voor het eten van eieren om hun cholesterolgehalte. Een ei bevat inderdaad 212 mg cholesterol, en dat is erg veel t.o.v. andere voedingsmiddelen. Maar omdat een ei veel cholesterol bevat is dit niet de oorzaak van hoge cholesterollevels in ons bloed. Onze lever produceert nl. ook cholesterol, iedere dag maar meer.....Dus als je cholesterol eet, dan produceert je lever minder cholesterol, eet je minder dan produceert de lever meer. Sterker nog, diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat eieren zelfs je cholesterollevel verbeteren. Eieren verhogen het HDL(" goed " cholesterol) en veranderen de molecuulstructuur van LDL (" slecht " cholesterol) naar een groter type dat niet in relatie staat tot verhoging van hart- en vaatziekten.
Eieren bevatten maar een vleugje koolhydraten, maar veel eiwitten en vetten. Ze staan heel hoog op de Verzadigingslijst. Dit is een lijst die bijhoudt hoeveel een voedingsmiddel voor verzadiging zorgt. Dit is de reden waarom het niet verbazingwekkend is dat het eten van eieren bij het ontbijt zorgt voor vetverlies. Er is een onderzoek gestart onder 30 obese vrouwen waarvan er 15 een ontbijtje namen met eieren, en de andere 15 met bagels. Beide ontbijtjes hadden dezelfde calorieën. De vrouwen in de eiergroep voelden zich meer verzadigd en aten de rest van de dag en zelfs 36 uur later minder.
Bij een ander onderzoek dat 8 weken duurde werd duidelijk dat het eten van eieren bij het ontbijt tot veel meer gewichtsverlies leidde, dan de groep die bagels at. De groep die eieren at:
- verloor 65% meer gewicht
- verloor 16% meer lichaamsvet
- had 61% meer verlaging vanBMI
- had 34% meer cm-verlies in taille-omvang
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten