vrijdag 10 april 2015

Voedingssupplementen, de waarheid

Zoals beloofd hier de blog over voedingssupplementen. Het is later dan gepland haha, maar het is zulk een mooi weer dat ik veel buiten ben geweest. En buiten met een laptop werken is niet te doen, je ziet niks op het scherm.

In mijn vorige blog heb ik aangegeven dat onze voeding niet meer die vitaminen en mineralen bevat zoals het behoord te zijn. Dit komt met name door de verarming van de bodem, en het gebruik van allerlei chemicaliën enz. De bereiding van ons voedsel zorgt voor verdere daling in het vitamine- en mineraalgehalte. Daardoor wordt er wereldwijd door velen deskundigen voedingssupplementen geadviseerd. Helaas zit zoals aan bijna alles een luchtje......


Ons lichaam is er op ingesteld alleen natuurlijke vitaminen(vitaminen uit natuurlijke bron) moeiteloos op te nemen. 99% van alle voedingssupplementen zijn echter synthetisch! Ons lichaam herkent geen synthetische stoffen en ziet ze als lichaamsvreemd, dus toxisch. Al onze energie gaat dus naar het elimineren van deze toxische stoffen. Ons lichaam wordt in grote verwarring gebracht. Er ontstaat een giftige biochemische kettingreactie, terwijl het lichaam zijn best doet om de giftige stoffen af te voeren zodat niets van die onechte voedingsstoffen in het systeem terecht komen. Mensen gaat er klakkeloos van uit dat hun supplementen veilig en werkzaam zijn. Dit is echter een gevaarlijke aanname, want supplementen hebben chemische en synthetische toevoegingen! Wanneer deze worden gebruikt dienen we te erkennen dat die onnatuurlijk en lichaamsvreemd zijn, en onvoorspelbare risico's voor de gezondheid meebrengen. Er zitten onder oa. bindmiddelen in die die ingrediënten van een tablet bijeenhouden tijdens het fabricageproces. Tot deze algemene categorie van toevoegingen behoren kunstmatige en synthetische kleurstoffen, coatings en smaakstoffen. Sommige mensen zijn echter allergisch voor bindmiddelen en andere toevoegingen. Veel chemische bedrijven gebruiken coatings die afkomstig zijn van kevers(!) die gekweekt worden op insectenboerderijen in Azië.........

Talloze vitamine-merken worden bij hoge temperaturen vervaardigd en bevatten van aardolie afkomstige oplosmiddelen zoals ethylcellulose, of zijn ze gecoat met dichloormethaan, een kankerverwekkende stof. Alle chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen en andere anorganische toxische stoffen die aan voedsel of supplementen worden toegevoegd, worden louter en alleen gebruikt ten behoeven van de fabrikant of producent van het product, niet ten behoeve van de consument.

Je zult het misschien niet willen geloven, maar hier is de afschuwelijke waarheid over Vitamine C, een van de meest populaire supplementen die vandaag de dag verkocht worden. Ipv je lichaam de nodige weerstand te geven tegen verkoudheden en andere kwalen, wordt synthetische vit. C, als die eenmaal in je lichaam zit, beschouwd als vergif dat je lichaam moet zien kwijt te raken. Hoezo? Er zit geen vit. C in die tablet, maar ascorbinezuur. En dat is maar 1 deeltje waaruit vit. C bestaat, en het enige deel dat chemisch/synthetisch na te maken is! Er is dus niks natuurlijks meer aan! Naast ascorbinezuur bevat natuurlijke vit.C minerale cofactoren en de bioflavonoïden hesperidine, rutine, quercetine en tannine. Als één van deze componenten ontbreekt is er geen vit.C activiteit meer......wat resulteert in een gebrekkig chemisch supplement. De meeste vit.C tabletten(95%) is slechts een slechte chemische kopie van het in de natuur voorkomende ascorbinezuur, dat op zich niet meer dan een fractie is van de complete vit.C.
Geïsoleerd chemisch ascorbinezuur is voor het lichaam niet meer dan een gifstof. Het meeste ascorbinezuur, dat vervaardigd wordt door een handvol grote medicijnfabrikanten(daar zijn ze weer!!!) wordt gemaakt door maïsvet, maïssuiker en vluchtige zuren te fermenteren. Dan gebruiken ze het ascorbinezuur als grondstof voor hun producten die ze als een unieke formule op de markt onder hun eigen naam op de markt brengen.

Ascorbinezuur is GEEN vitamine C. Het is een chemische fractie van wat een echte vitamine C zou moeten zijn.

Dit is maar een van de vele voorbeelden. Ben nu bezig met een onderzoekje naar visolie capsules waar ik binnenkort een blogje over schrijf.

Als je een supplement gaat gebruiken( en we hebben ze nodig gezien de " armoede " van ons voedsel)  ga dan op zoek naar een " van natuurlijke bron afkomstige " supplement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten